DORNEY HOUSE

Type of space: Residency, Multi-use Space, Non Traditional (e.g. foyer, waiting room, bus shelter, letter-boxes), Performance venue, Photography Location
Share:

    Designed by famed modernist architect Esmond Dorney, Dorney House sits perched upon the former battery Fort Nelson. The fort played a key role in defending the city from seaborne attacks and was a key part of the Derwent Coastal Defence System until 1944. The original Dorney House was built in 1949 and became the family residence.

    Many eminent Australian architects have made the pilgrimage along the steep, single-lane road with its sharp, hairpin bends, rising high above Sandy Bay. The house is a testament to Dorney's mastery and humility: the grace and uncomplicated experience of the building are integral to its breathtaking outlook and landscape. It's an intimate space suited to small gatherings, salon-style workshops and industry events.

    Further information is available on the City of Hobart website hobartcity.com.au/DorneyHouse

    Special Requirements

    License to serve alcohol may be required.

    Parking Notes

    3 vehicles on-site. Off-site parking at Alexandra Battery in Sandy Bay.

    For events at Dorney House, the Sandy Bay car park can be used for guest parking with the addition of a small shuttle bus (arranged by the hirer) to ferry guests to and from the venue.

    This space is suitable for ArchitectureDrawingExhibitionsFilm LocationInstallationMusic / SoundOpenings/launchesPerformancePhotoshootsWorkshopsWriting

    Dimensions

    • Floor Dimensions 200.00 meters sq.
    • Ceiling Height Various
    • Max. Capacity 49
    • Floorplan Download
    LOCATION