RAILWAY ROUNDABOUT FOUNTAIN

Type of space: Multi-use Space, Non Traditional (e.g. foyer, waiting room, bus shelter, letter-boxes), Performance venue, Photography Location, Pop-up Space, Parkland
Share:

    Designed in 1963 as a competition entry by three engineering students and restored in 2012, the roundabout was named "world roundabout of the year" in 2015 by the International Roundabout Appreciation Society who were impressed by the dedication & inventiveness taken to restore Hobart’s favorite roundabout.

    Restorations included, modern hydraulic & electrical systems & now features night displays where spray patterns are back-lit by alternating coloured lighting. The Railway Roundabout Fountain and surrounding tiered garden remains an important green-space refuge for city goers and links pedestrians between significant city venues such as the Doone Kennedy Aquatic Centre, the Royal Hobart Hospital, the Quuen's Domain and Tennis Centre, the Royal Tasmanian Botanical Gardens, Domain House and the rose gardens, the Soldiers Memorial Ave and the University of Tasmania.

    This site provides the perfect location for light installations, writing workshops, pop up performance, visual art workshops, creative community projects and roving performances.

    Pricing Terms

    Usage and hire fees to be discussed with the contact person.

    The fee to change the colour or other operation of the fountain lighting is $100 per application (commercial rate).

    Special Requirements

    License to sell alcohol may be required.

    Parking Notes

    Metered street parking and multi-story car parks nearby

    This space is suitable for Film LocationInstallationOpenings/launchesPerformancePhotoshootsPodcastsPublic art installation

    Dimensions

    • Floor Dimensions 2300.00 meters sq.
    • Ceiling Height Very High (4m +)
    • Max. Capacity 500
    • Floorplan Download

    Accessibilty

    For audience
    • Entrance ramps

    • Public transport

    • Smooth ground surface

    • Suitable emergency exits

    • Suitable lighting

    • Wheelchair accessible

    LOCATION